Vereniging

D.S.J.V. Groover

D.S.J.V. Groover is de studenten jazzvereniging van Delft en is opgericht op 21 november 2006. Groover is in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardige vereniging met ruim 300 leden, die jazz en alle aanverwante stijlen, zoals funk, latin, soul, fusion en blues spelen. Groover huist haar activiteiten in ’t pand (Brabantse Turfmarkt 9), waar iedere woensdag een jamsessie/borrel wordt gehouden!

Muziek

De vereniging wordt gekenmerkt door haar open sfeer, waarbinnen beginnende muzikanten zich kunnen ontwikkelen en veel van andere leden kunnen leren, terwijl de gevorderden aan hun trekken komen op de professionele workshops. Het niveau van de leden varieert van absolute beginner tot conservatoriumstudent. Al met al is Groover dé ideale plek om andere muziekliefhebbers te ontmoeten tijdens de vele activiteiten en borrels, gezamenlijk muziek te maken en je verder te ontwikkelen op muzikaal gebied.

Activiteiten

Groover organiseert het hele jaar door activiteiten die te maken hebben met Jazz. Van grote feesten tot workshops, van jamsessies tot uitjes naar optredens, alles kan!

Combo's

Groover heeft een eigen bigband (de Groover Big Band), a cappella jazzkoor (Vocalzz) en latinband (El Último Mambo), die onder begeleiding van een dirigent of bandcoach wekelijks repeteren en optredens geven in en rondom Delft. Daarnaast biedt Groover een platform voor muzikanten om een eigen combo op te richten. Op dit moment zijn er zo’n 19 bands die regelmatig repeteren en optreden.