Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /www/includes/menu.inc).

Easyswitch.nl: Het studentenleven is al duur genoeg

Geld verdienen en besparen als student.
Ben je een student? En heb je vaak problemen met geld? Dan is het zeker aan te raden onderstaand artikel door te nemen, dit kan je helpen met het besparen en verdienen van geld wellicht.

Hoe kan ik besparen?
Er zijn natuurlijk verschillende manieren hoe je kunt besparen en daarom heb ik er een paar op een rijtje gezet.

- Op je energierekening valt veel te besparen. Veel mensen betalen te veel voor gas water licht, hier is een oplossing voor, de energievergelijker. Hiermee worden alle energieleveranciers vergelijkt en voor jou de beste en goedkoopste keuze gevonden.
- Kies voor goedkopere abonnementen voor je telefoon, je televisie en je internet. Dit kan je zeker veel geld besparen elke maand.
- Kleding, een laptop, je telefoon. Het hoeft niet nieuw en van een duur merk te zijn, op marktplaats kun je genoeg laptops en telefoons vinden die nog prima werken voor een veel goedkopere prijs dan een gloednieuwe telefoon of laptop. Kleding hoeft ook niet van de duurste merken en nieuw te zijn, er is genoeg kleding in jouw stijl voor goede kwaliteit en mooie prijzen.
- Boodschappen doen kan duur zijn, maar dat hoeft niet. Om geld te besparen met boodschappen doen, is bijvoorbeeld een limiet stellen voor hoeveel geld je maximaal kan uitgeven in de supermarkt. Of niet elke keer producten kopen van merken, maar gewoon van het huismerk. Uiteraard is switchen naar een goedkopere supermarkt ook een aanrader.

Extra geld verdienen als student.
Besparen is niet altijd genoeg, dus je kunt ook extra geld verdienen.

- Als je nog geen bijbaantje hebt, is het zeker aan te raden deze te gaan zoeken. Kijk bijvoorbeeld naar Temper, waar jij als freelancer op je eigen tijd in de horeca kan werken.
- Aanmelden bij een studentenuitzendbureau, op een studentenuitzendbureau zijn er tijdelijke klussen die je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld gevraagd worden voor horecawerk, schoonmaakwerk of op- en afbouw op festivals.
- Wetenschappelijke onderzoeken verdienen vaak erg goed, dit kunnen bijvoorbeeld medische onderzoeken zijn, het testen van medicijnen of psychologische tests.
- Geef bijles, op veel middelbare scholen worden er mensen gevraagd om bijles te geven voor geld. Dit kan heel handig zijn als je goed bent in een vak en iemand kan helpen.
Succes!